O dostavbu obchvatu Otrokovic na D55 se uchází devět firem

13.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Otrokovice (Zlínsko) 13. června (ČTK) - O dostavbu jihovýchodní části obchvatu Otrokovic na Zlínsku, který je součástí dálnice D55, se ve výběrovém řízení uchází devět firem. Nejnižší nabídnutá cena činí necelých 709 milionů korun bez DPH. Hodnotící komise nyní nabídky rozebere a vydá doporučující stanovisko, sdělilo dnes v tiskové informaci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Výstavba obchvatu by měla začít v létě, zahájení stavby však může zdržet případné odvolání ze strany neúspěšných uchazečů k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Předpokládaná hodnota zakázky je podle ŘSD 795 milionů korun bez DPH. Nejnižší cenu ve výběrovém řízení nabídla společnost Eurovia, necelých 709 milionů Kč bez DPH. Za ní skončila s ohledem na nabídnutou cenu firma Strabag, která je schopna obchvat postavit za zhruba 775 milionů korun bez DPH. Následuje společnost Hochtief ve sružení s firmou M - silnice s nabídkovou cenou přesahující 847 milionů korun bez DPH. Další uchazeče ŘSD nezveřejnilo.

Dostavba obchvatu se připravuje řadu let. Až letos na jaře se však podařilo ŘSD získat veškeré potřebné pozemky a uzavřít příslušné smlouvy o jejich odkupu. Dostavovaná jihovýchodní část obchvatu města bude dlouhá 3,1 kilometru. První motoristé by ji mohli začít využívat v polovině roku 2021.

Jihovýchodní část obchvatu naváže na severovýchodní úsek otevřený v roce 2006. Pomůže z centra Otrokovic odvést především tranzitní dopravu. Z města má dálnice D55 v budoucnu mířit dále směrem na Staré Město u Uherského Hradiště a Břeclav.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK