Dálnice D46 je u Olšan kvůli bourání nadjezdu do neděle uzavřena

16.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olšany u Prostějova (Prostějovsko) 16. června (ČTK) - Na čtyřkilometrovém úseku dálnice D46 u Olšan na Prostějovsku byl dnes v podvečer kvůli bourání nadjezdu zastaven provoz nejprve ve směru na Olomouc a od 18:00 nebudou auta jezdit ani v opačném směru na Vyškov. Uzavírka potrvá do nedělních 10:00. Doprava je odkloněna na vedlejší silnice, objízdné trasy jsou vyznačeny, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Dálnice je u Olšan uzavřena mezi 29. a 33. kilometrem. Objízdné trasy vedou obousměrně po silnicích nižších tříd po trase Hněvotín, Lutín a Olšany u Prostějova. Noc ze soboty na neděli silničáři pro uzavření dálnice vybrali kvůli velmi nízké intenzitě dopravy.

Bourání nadjezdu je součást celkové modernizace dálniční křižovatky u Olšan za 105 milionů korun. Křižovatka patří k nejnebezpečnějším dálničním křižovatkám v ČR. Dálniční křižovatka Olšany u Prostějova byla vybudována v 80. letech bez připojovacích a odbočovacích pruhů v nepřehledném oblouku.

Nová modernizovaná křižovatka bude zprovozněna podle ŘSD nejpozději do konce listopadu příštího roku. Ostatní práce na modernizaci se budou odehrávat za provozu dálnice, průjezdné budou vždy minimálně dva jízdní pruhy v každém směru, uvedlo ŘSD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK