Lékárny Pilulka loni zvýšily tržby o 73 procent na 1,5 miliardy

25.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. června (ČTK) - Síť lékáren Pilulka Lékárny v ČR a na Slovensku utržila v roce 2017 přes 1,5 miliardy korun, což představuje meziroční růst o 73 procent. Nejrychleji stouply tržby online divize, která provozuje internetové lékárny Pilulka.cz a Pilulka.sk. Společnost vykázala provozní zisk 12 milionů korun. Uvedla to dnes v tiskové zprávě.

Skupina na konci roku 2017 podepsala akvizici společnosti internetové lékárny Pilulka24.sk. Tím si upevnila pozici jedničky mezi internetovými lékárnami na Slovensku. V roce 2018 plánuje spustit prodej v Rumunsku, celkově vyrůst o 40 procent a překonat tak tržby dvě miliardy korun.

\"Vloni jsme výrazně rozšiřovali aktivity a mohutně investovali do spektra a kvality služeb. Naši růžovou síť dnes tvoří 90 kamenných Pilulka Lékáren po celé České republice a na Slovensku. Rozšiřujeme ji samozřejmě i letos, kdy plánujeme otevřít v pořadí již stou lékárnu s logem Pilulka ve štítu,\" uvedl předseda představenstva firmy Petr Kasa.

V síti Pilulka jsou její vlastní lékárny, které generují tržby 876 milionů korun, a pak lékárny franšízové s tržbami 627 milionů. Zásilkový prodej tvořil přibližně 40 procent tržeb skupiny a představuje její nejrychleji rostoucí část.

\"Budoucnost vidíme ve vícekanálovém přístupu, kde je zákazník hybatelem všeho. On si volí, zda mu vyhovuje online komunikace, osobní kontakt v kamenné lékárně anebo využije Pilulka mobilní aplikaci. V každém kanálu pak lidé chtějí zákazníci jiné služby, preferují jiný typ komunikace a v neposlední řadě také kupují jiné produkty. Právě proto, že je nutné přizpůsobit se všem pacientům. Unikátně nabízíme přes 30.000 různých druhů zboží a léků,\" dodal Kasa.

Největší lékárenskou sítí v Česku je Dr.Max ze skupiny Penta. Loni firmě v ČR stouply tržby za prodej zboží a služeb meziročně o 8,1 procenta na 16,1 miliardy korun.

Skupina Pilulka působí na českém a slovenském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 90 lékáren společně s předními internetovými lékárnami Pilulka.cz a Pilulka.sk. Společnost zaměstnává přes 300 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK