Centrum Nová Karolina v Ostravě kupuje Česká spořitelna

26.10.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno/Ostrava 26. října (ČTK) - Česká spořitelna kupuje do svého nemovitostního fondu ostravské obchodní centrum Nová Karolina. ČTK to zjistila z internetových stránek Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který transakci posuzuje.

Česká spořitelna bude po dokončení fúze prostřednictvím své investiční společnosti REICO kontrolovat firmu New Karolina Shopping Center Development, která obchodní centrum Nová Karolina vlastní.

\"Úřad zahájil zjednodušené řízení, což znamená, že vydá rozhodnutí do 20 dní. K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti pronájmu obchodních prostor v Moravskoslezském kraji,\" uvedl mluvčí úřadu Martin Švanda.

O tom, že je obchodní centrum Nová Karolina v Ostravě na prodej, informovaly v květnu Hospodářské noviny. Podle veřejných rejstříků je majitelem britská investiční společnost Meyer Bergman Group. Odhadovaná cena transakce byla v květnu přes 6 miliard korun.

Centrum Forum Nová Karolina o rozloze 58.000 metrů čtverečních bylo otevřeno v roce 2012. V počátku se obchodníkům vinou hospodářské recese nevedlo příliš dobře. V posledních letech ale rostou obraty i počty nakupujících. Obsazenost prostor dosahuje 94 procent.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK