Amazon ve dvou nových ústředích vytvoří 50.000 pracovních míst

13.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. listopadu (ČTK) - Americký internetový prodejce Amazon investuje pět miliard dolarů (115 miliard Kč) do vybudování dvou nových ústředí v New Yorku a ve Virginii, ve kterých vytvoří přes 50.000 nových pracovních míst. Oznámila to dnes firma, která tak potvrdila dřívější informace médií.

Nová ústředí budou stát v newyorské čtvrti Long Island City a v Arlingtonu, který leží v blízkosti amerického hlavního města Washingtonu na severu Virginie.

Společnost v každém z obou nových ústředí zaměstná více než 25.000 lidí. Firma dnes rovněž představila plány na \"významnou investici\" v Nashvillu, kde vytvoří novou provozní centrálu pro východní pobřeží. Vznikne tak dalších 5000 nových pracovních míst.

Současné ústředí společnosti Amazon v Seattlu na západě USA zaměstnává přes 40.000 lidí. Firma před více než rokem oznámila, že hledá lokaci pro své \"druhé ústředí\" a obdržela více než 200 návrhů z celé Severní Ameriky slibujících různé daňové úlevy a další pobídky.

Amazon původně tvrdil, že hodlá postavit pouze jedno nové ústředí. Později se však ukázalo, že plánuje investice i pracovní místa rozdělit mezi dvě lokace, píše server BBC.

Amazon v současnosti po celém světě zaměstnává přes 600.000 lidí. Firma je největším internetovým obchodem na světě a působí rovněž v České republice, kde má přes 4500 stálých zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK