Forbes: Pražský trh posiloven ovládla polská firma

15.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Trh s fitness centry v Praze ovládl polský holding Benefit Systems, uvádí server Forbes. Za koupi posiloven Holmes Place, BBC Fitness, Jatomi a World Class podle něj firma zaplatila zhruba 210 milionů korun. Nový majitel v současnosti sjednocuje názvy fitness center na FormFactory.

Polský Benefit Systems získal čtyři pražské řetězce posiloven v průběhu minulého a letošního roku. \"Celkem nyní disponujeme 14 kluby v Praze a jedním v Ostravě s celkovou plochou 30 tisíc metrů čtverečních,\" řekl Forbesu ředitel komunikace Benefit Systems Robert Moren. Praze podle něj chyběl fitness řetězec, který by v různých částech města nabízel širokou škálu standardizovaných služeb.

Polský holding koupil fitness řetězce prostřednictvím firmy Fit Invest a její dceřiné společnosti Fitness Place. Za pražské posilovny Holmes Place zaplatil 3,7 milionu zlotých (přibližně 22,4 milionu Kč), za řetězec World Class 4,1 milionu zlotých (24,8 milionu Kč) a za BBC Fitness 11,3 milionu zlotých (68,5 milionu Kč) plus 9,3 milionu za goodwill společnosti. Cena za nákup pěti poboček fitness řetězce Jatomi není známa. Podle Forbesu je ale zřejmé, že za všechny čtyři řetězce zaplatil polský holding přes 35 milionů zlotých, tedy zhruba 210 milionů korun.

Polský Benefit Systems, který je kotovaný na varšavské burze, působí v Česku osm let. Firma nabízí kartu Multisport, která zaměstnancům firem umožňuje bezplatný či zvýhodněný vstup na sportoviště a do fitness center.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK