Bosch Diesel měl loni tržby 23,69 mld. Kč, skoro jako předloni

09.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 9. července (ČTK) - Výrobce autodílů Bosch Diesel v Jihlavě měl vloni tržby z prodeje výrobků a služeb 23,687 miliardy korun. V meziročním porovnání to bylo o 52,3 milionu korun méně, tedy jen o dvě desetiny procenta. Hospodářský výsledek po zdanění vykázala společnost 499,58 milionu korun, proti roku 2017 byl nižší o 2,2 procenta. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné počátkem července ve Sbírce listin.

V roce 2017 měla společnost Bosch Diesel hospodářský výsledek po zdanění 511,18 milionu korun.

Podnik zaměřený na výrobu vstřikovacích zařízení do naftových motorů loni v průměru zaměstnával 4011 lidí. Za letošek podle výroční zprávy předpokládá obrat srovnatelný s minulým rokem. Stabilní provozní hospodářské výsledky podle zprávy společnost v následujících letech očekává i vzhledem k uzavřeným smlouvám o dodávkách výrobků s mateřskou společností.

Firmu Bosch Diesel, s.r.o. vlastní společnost Robert Bosch Investment Nederland, mateřskou společností skupiny je Robert Bosch sídlící v Německu.

Strojírenská skupina Bosch zveřejnila základní výsledky v Česku na minulý rok v červnu. Její konsolidovaný obrat podobně jako v roce 2017 dosáhl zhruba 22 miliard korun. Údaj o hospodářském výsledku neuvedla. V ČR skupina zaměstnává okolo 8700 lidí.

Pokud by se sečetly obraty všech firem skupiny, včetně tržeb za dodávky ostatním společnostem Bosch, které se do konsolidovaného obratu skupiny nezapočítávají, šlo by o částku 53 miliard korun. Největší podíl připadal na výrobní závody v Jihlavě (skoro 23,7 miliardy korun) a Českých Budějovicích (21,4 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK