Představenstvo Asociace malých a středních podniků povede Dobeš

26.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. září (ČTK) - Představenstvo Asociace malých a středních podniků na dnešním zasedání zvolilo s účinností od 30. října předsedou Karla Dobeše. Dosavadní místopředseda představenstva asociace pověřený jejím řízením Zdeněk Tomíček oznámil, že z časových důvodů nebude na pozici předsedy kandidovat. Na tento post navrhl dlouholetého místopředsedu Karla Dobeše. Asociace to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Dobeš je ve vedení asociace od jejího založení, je jejím spoluzakladatelem a zasloužil se zejména o rozvoj zahraničních vztahů. Jeho hlavním cílem ve vedení asociace bude podpora malého a středního podnikání s důrazem na digitalizaci, využití nových technologií a rozvoj odborných zdatností a vzdělávání.

Tomíček zůstává na svém postu místopředsedy asociace a bude se dále plně věnovat také předsednictví její legislativní rady. Za zvlášť důležitou považuje legislativní strategii malých a středních podniků. Tu bude příští týden konzultovat s místopředsedou vlády a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem. Ten stál v čele asociace od roku 2009. Z funkce předsedy odstoupil k 29. dubnu 2019 v souvislosti se jmenováním ministrem.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky byla založena v roce 2001. Zastřešuje malé a střední podniky, živnostníky a dále spolky, cechy a sdružení zastupující konkrétní profesní zájmy malých podnikatelů.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK