Jak získat při nakupování v eshopu větší slevu

10.09.2020 | , Finance.cz
Spotřebitel


Slyšeli jste někdy o cashbacku? Znáte některý z cashbackových portálů? Ne? Pak je náš článek určený právě vám. Díky této službě můžete z vašich nákupů dostat nemalé částky zpět. Přečtěte si, jak na to.

Obliba nakupování na internetu neustále roste. Nejen, že nakupuje stále širší cílová skupina, kdy nakupování v eshopech už je obvyklé i pro dříve narozené, ale rozšiřuje se i sortiment nakupovaného zboží. Už nejen elektronika a oblečení, ale i nábytek či léky se nakupují přes internet. To vše je možné nakoupit levněji s využitím cashbacku. Vyplatí se tato služba či ne a jak ji efektivně využít se dozvíte na následujících řádcích.

Co je cashback a jak funguje?

Portály, které cashback nabízí začaly vznikat na přelomu tisíciletí, u nás pak až kolem roku 2010. K těm nejstarším a nejzavedenějším patří Refundo.cz vzniklé v roce 2011 a Vratnepenize.cz. 

Pojďme se však podívat, jak cashback vlastně funguje. Princip je velmi jednoduchý. Chcete nakoupit zboží na eshopu, ale místo toho, abyste šli přímo na eshop, tak se zaregistrujete na cashback portálu a na eshop přejdete prokliknutím přes cashback portál. Pak nakoupíte a zaplatíte jako obvykle, ale cashback portál vám za váš nákup vrátí peníze zpět.

Výše cashbacku je různá jednak mezi cashbackovými portály, ale i mezi eshopy, nicméně někde může dosahovat i více než 10 %, a to už se vyplatí využít.

Postup pro získání cashbacku:

1. vyberete si cashback portál
2. zaregistrujete se na něm
3. kliknete na seznam partnerských obchodů, vyberete si kde chcete nakoupit přejde na vybraný eshop tlačítkem s cashbackového portálu
4. na eshopu nakoupíte jako obvykle
5. nákup se ukáže ve vašem účtu na cashback portálu,
6. pote si cashback portál a eshop potvrdí transakci
7. peníze si od cashback portálu necháte poslat na váš účet

Jaké cashback portály jsou v ČR a jak vybrat ten správný

Cashback portálů je v ČR celá řada. Často nabízí velmi podobné služby. Rozdíly jsou ale v počtu partnerských eshopů. Nejvíce jich má Refundo.cz, a to více než 950. Například Vratnepenize.cz jich mají cca 450. Průměr je někde mezi těmito dvěma čísly.

Nejznámější české cashback portály:

Refundo.cz
Plnapeněženka.cz
Vratnépeníze.cz
Tipli.cz
Hamty.cz

Kromě množství partnerských eshopů byste měli zohlednit i výši cashbacku, který daný portál nabízí.

Rovněž je potřeba sledovat všechny podmínky, které jsou k získání a správnému připsání cashbacku potřeba. Připsání cashbacku může znemožňovat nastavení vašeho prohlížeče, cookies či zapnutí adblocku. To vše je potřeba si hlídat, ale každý cashback portál má správné nastavení popsáno, včetně možnosti si před nákupem vše otestovat.

Výše částky, kterou lze přes cashback získat je samozřejmě přímo úměrný výši nákupu na eshopu. Pokud nakupujete hodně, můžete cashbackem ušetřit i několik tisíc korun ročně, a to už se rozhodně vyplatí. Rekordní vratky cashbacku činí podle informací z cashbackových portálů až 30.000 Kč za rok.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: Spotřebitel