...se letos klíčová surovina pro výrobu čokolády mohla umístit ještě lépe, hlavně kvůli očekávanému poklesu produkce v největších pěstitelských zemích. Kotace kakaových bobů zakončily rok 2013 s 26% ziskem, čímž jen těsně zaostaly za 27 %, o něž si meziročně polepšil zemní plyn. Za zdražováním kakaa stály obavy obchodníků z toho, že nedostatečná nabídka nebude stíhat rostoucí poptávce. Středem pozornosti byly Pobřeží slonoviny a Ghana, které se na globální produkci podílejí víc než z poloviny. V obou zemích nespadlo příliš srážek, takže se rozmnožily obavy o výsledek sklizně v sezóně 2013/2014, která začala v říjnu. Pokud lusky, v nichž jsou uložené boby, používané po rozemletí k výrobě čokolády, nedostanou dostatečnou vláhu, nemohou plnohodnotně dozrát.