Babiš: Skupina Agrofert dokončila akvizici Agropol Group

02.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. dubna (ČTK) - Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše dnes dokončil akvizici zemědělsko-potravinářského podniku Agropol Group. Agrofert tímto ovládl skupinu s konsolidovaným obratem přesahujícím 14 miliard korun, sdělil dnes ČTK Babiš. Částku transakce nezveřejnil. Fúzi schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pod podmínkou, že skupiny Agrofert i Agropol musí prodat sedm firem.

"Spojení obou společností zapadá do strategie skupiny Agrofert s cílem vybudovat silný agrární komplex v České a Slovenské republice, který je schopen konkurovat velkým zahraničním agrárním komplexům a s cílem být spolehlivým dodavatelem všem obchodním partnerům," uvedl Babiš v tiskovém prohlášení.

Akvizice podle Babiše přináší změny v řídících orgánech Agropol Group, který doposud vlastnil podnikatel Jiří Malúš. Novým předsedou představenstva společnosti se stal současný ředitel pro strategii a člen představenstva Agrofertu Josef Mráz, který byl navíc pověřen řízením společnosti a její postupnou integrací se skupinou Agrofert. Členy představenstva jsou nově Jan Stoklasa a Leoš Chalupa, který naposledy působil ve funkci generálního ředitele společnosti Agropol Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK