Účelový úvěr – snadná cesta k získání automobilu

08.06.2012 | , Home Credit
Tiskové zprávy


Nechcete nebo nemůžete si vzít půjčku v podobě leasingu, a přesto potřebujete získat peníze ke koupi automobilu? Alternativním řešením pro vás může být spotřebitelský úvěr.Mezi jeho největší výhody bezpochybně patří:

Snadná dostupnost

Přijdete, ukážete dva doklady totožnosti a z kanceláře můžete po několika minutách odcházet se splátkovým kalendářem. Naproti tomu v případě leasingu musíte dokládat svůj příjem a ne každý tak na leasingový úvěr dosáhne.

Platíte = vlastníte

Na rozdíl od leasingu neručíte automobilem a jste jeho vlastníkem. Pokud nechcete, nemusíte platit za pojištění proti krádeži a havarijní pojištění. Ovšem jestli se bojíte a na pojistkách lpíte, není samozřejmě problém auto pojistit. Někteří poskytovatelé úvěrů, jako například Home Credit, vám dokonce pojištění na přání sjednají, stejně jako povinné ručení.

Žádná akontace

V případě leasingu obvykle musíte zaplatit částku zvanou akontace – peníze předem. Ta v případě účelových úvěru nemusí být podmínkou k jeho získání.

Cena ani stáří nerozhodují

V podstatě nezáleží na pořizovací ceně vozidla, které si chcete pořídit. Výše úvěru může dosahovat například pouhých 30 000 Kč, což je řádově nižší částka, než cena, při které vám peníze poskytne leasingová společnost. Mnohé leasingové společnosti považují za kritérium k poskytnutí prostředků i stáří vozu. V případě účelového úvěru s vámi nikdo nebude diskutovat, jestli si „smíte“ pořídit automobil z roku 2010 nebo 1994.

Pro rodinu i firmu

O účelový úvěr se může ucházet jak fyzická, tak právnická osoba. Nezáleží tedy na tom, jestli pořizujete nový malý vůz manželce nebo kupujete pro firmu obrovské kombi, které vám bude pomáhat v podnikání.

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy