MF udělilo pokutu 850.000 Kč za přeshraniční sázení

07.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Specializovaný finanční úřad uložil za porušení zákazu přeshraničního sázení pokutu 850.000 korun. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo ministerstvo financí s tím, že jde o první vysokou pokutu v případě sázení u zahraničních provozovatelů.

Ministerstvo upozornilo, že u nelegálních provozovatelů loterií a jiných podobných her není možné sázet, a to ani po internetu. "Vzhledem k tomu, že zahraniční sázkové kanceláře nemají od příslušného orgánu uděleno povolení k provozování loterií, jsou právě tito provozovatelé nelegální a sázejícím hrozí vysoká pokuta až do výše 10 milionů korun," uvedl úřad.

Jedním z důvodů pro omezení zahraničních sázkových kanceláří je podle MF ochrana sázejících mladších 18 let před negativními dopady hraní hazardních her. Zároveň jde i o ochranu zájmu státu na zachování příjmů v oblasti hazardu. "Stát takzvaným přeshraničním nelegálním sázením přichází ročně odhadem až o několik miliard. Tomu musíme všemi dostupnými prostředky zabránit," uvedl ministr financí Andrej Babiš.

MF v současné době pracuje na novém loterijním zákoně, který by měl legalizovat, řádně zdanit a regulovat zahraniční internetové provozovatele.

Ministerstvo financí zveřejňuje přehled provozovatelů působících na internetu legálně. Seznam je k dispozici na internetových stránkách MF.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK