Hokej ve sledovanosti převálcoval SuperStar

16.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. května (ČTK) - V neděli večer se nejsledovanějším televizním pořadem stalo finále mistrovství světa v hokeji mezi ČR a Kanadou, které tak porazilo soutěž Česko hledá SuperStar. Na hokej se dívalo 2,77 milionu lidí, zatímco SuperStar si na Nově pustilo 1,49 milionu lidí, uvedl internetový server Novinky.cz. Od vyhlášení druhého kola populární soutěže tak SuperStar poprvé nezískala první příčku nedělní televizní sledovanosti, dodaly Novinky.

Ještě citelnější ztrátu utrpěla SuperStar při vyhlašování výsledků, které se časově shodovalo se závěrečnou třetinou hokejového dramatu, píše server. Zatímco v předchozích dvou týdnech si vyhlášení výsledků soutěže nenechalo ujít 1,5 a 1,75 milionu lidí, tuto neděli konec jednoho z finalistů sledovalo 917.000 diváků.

Sledovanost pěvecké soutěže, kterou každou neděli vysílá Nova, se obvykle pohybuje od dvou do 2,5 milionu diváků. Prvního května klání amatérských zpěváků sledovalo 2,38 milionu lidí, o týden později to byly necelé dva miliony, připomínají Novinky.

Sobotní zápas českých hokejistů se Švédy přilákal k obrazovkám téměř dva miliony diváků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK