Oskar změní jméno na Vodafone už 1. února

22.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. ledna (ČTK) - Nejmladší tuzemský mobilní operátor Oskar se definitivně přejmenuje podle svého nového vlastníka na Vodafone již 1. února. Dosud se nejčastěji hovořilo o polovině měsíce, kdy nastoupí nový šéf Grahame Maher, nebo ještě o pozdějším termínu. Jako první to zmínil odborný server Mobilmania a na dotaz potvrdil zdroj, který si nepřál být jmenován. Datum znají údajně i dodavatelé firmy, kteří mají být na začátek příštího měsíce připraveni.

"Bude to určitě v prvním čtvrtletí. Více to zatím nechceme komentovat," řekl ředitel komunikace Oskara Vladan Crha bez dalších podrobností. Výkonný ředitel Vodafone pro dceřiné firmy Paul Donovan tento týden zmínil, že Oskar změní název v únoru nebo březnu.

Podle Mobilmanie datum změny dokládá například kalendář, který Oskar vydal pro partnery a který již výslovně hovoří o příchodu Vodafone 1. února. Server zveřejnil i fotografii jednoho ze značkových obchodů, který nestačil dostatečně zamaskovat nové logo.

Již od začátku roku mají všichni zaměstnanci společnosti nové e-mailové adresy končící vodafone.com. Objevily se i první firemní vozy, kde chybí logo Oskara a na dveřích mají jen kapku britského operátora.

Vodafone, který je podle výnosů největší mobilní skupinou na světě, koupil Oskara spolu s rumunským Mobifonem v polovině loňského roku za 3,5 miliardy dolarů. Nejmenší tuzemský operátor by měl brzy začít zavádět služby, které už skupina nabízí na jiných trzích. Ještě letos chce nabídnout UMTS, zřejmě ještě do poloviny roku představí mobilní portál Live! a chystá multimediální služby jako stahování hudby či mobilní televizi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK