Sázková kancelář bwin přišla v Německu o licenci

10.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Drážďany 10. srpna (ČTK) - Německá spolková země Sasko s okamžitou platností odebrala licenci rakouské internetové sázkové kanceláři bwin.com Interactive Entertainment, která působí rovněž v České republice. Oznámila to dnes saská vláda s tím, že tento krok firmě znemožní provoz sportovních sázek v celém Německu.

Sportovní sázky jsou v Německu kontrolovány státním monopolem. Některé sázkové kanceláře, včetně firmy bwin, však získaly přístup na trh prostřednictvím licencí, jež vydala ještě vláda bývalé Německé demokratické republiky (NDR).

O plánu na odebrání licence informoval již ve středu německý list Süddeutsche Zeitung. Akcie společnosti bwin dnes oslabily o více než devět procent po středečním propadu o 31 procent. Za uplynulé tři měsíce tak tržní hodnota firmy klesla téměř o 90 procent.

Mluvčí společnosti bwin ve středu uvedla, že firma je připravena zažalovat Sasko o náhradu škody ve výši až 500 milionů eur, pokud jí vláda této země licenci skutečně odebere.

Společnost bwin je největším poskytovatelem internetového sázení v kontinentální Evropě. Firma, která dříve působila pod názvem Betandwin, má přes deset milionů registrovaných zákazníků a působí na více než 20 trzích. V nabídce má například sportovní sázky, poker a kasinové hry.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK