Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Letiště Praha a České aerolinie se spojí pod Český aeroholding, a.s.

Letiště Praha a České aerolinie se spojí pod Český aeroholding, a.s.

Finance.cz, 2010-11-24 14:53:10

Letiště Praha a České aerolinie se spojí pod jedinou mateřskou společnost Český aeroholding, a.s. Projekt dnes na návrh ministerstva financí schválila vláda, uvedl Jakub Stadler z tiskového oddělení vlády. Podle mluvčího MF Ondřeje Jakoba je cílem vznik kapitálově silného a stabilního subjektu. Proces vzniku letecké superfirmy by měl být završen nejpozději do konce roku 2012.

Stát si od vytvoření holdingu slibuje zvýšení hodnoty zúčastněných firem. "Mateřská společnost bude kapitálově silnou entitou, která jednotlivé společnosti podpoří v restrukturalizaci a obnovování růstu, a která bude zároveň prosazovat úspěch celé skupiny," řekl Jakob. Firmy prý budou fungovat efektivněji, neboť řadu činností mohou sdílet.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 24.11.2010

13:41 - Vláda schválila prodej zemědělské půdy cizincůmVláda dnes schválila novelu devizového zákona, která umožňuje prodej zemědělské půdy cizincům.

09:07 - Češi těží maximum z povinného ručení, nárokují obrovské sumy za škody na zdravíPodle statistik České kanceláře pojistitelů přitom průměrná hodnota škod na zdraví 18krát převyšuje škody na majetku.

14:53 - Letiště Praha a České aerolinie se spojí pod Český aeroholding, a.s.Projekt dnes na návrh ministerstva financí schválila vláda.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz