Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Rezervy zemního plynu v USA loni rostly rekordním tempem

Rezervy zemního plynu v USA loni rostly rekordním tempem

Finance.cz, 2010-12-01 09:28:51

Prokázané rezervy zemního plynu a ropy ve Spojených státech se v loňském roce prudce zvýšily. Zásoby plynu se díky novým technologiím průzkumu a těžby v "nekonvenčních" břidlicových formacích zvýšily nejvíce v historii. Uvedl to ve své výroční zprávě vládní Úřad pro energetické informace (EIA).

Prokázané zásoby plynu v roce 2009 vzrostly o 11 procent na osm bilionů metrů krychlových a zvýšení o zhruba 800 miliard kubíků bylo nejvyšší v americké historii. Tento nárůst podle EIA dokazuje, jak dramatický dopad má na světový trh energie nový plyn čerpaný z břidlicových a dalších hornin pomocí nové technologie horizontálních vrtů a hydraulického štěpení. USA díky tomu mají po sedmi letech nárůstu zásoby zemního plynu na 12 let své spotřeby a tento potenciál dál roste.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 01.12.2010

11:20 - ČEZ: regulátor stanovil ceny pro 2011Podle ERÚ se ceny elektřiny pro české domácnosti od 1. ledna zvýší v průměru o 4,6%.

17:26 - Řežábek nepodpoří žádost České republiky o přijetí do eurozónyČlen bankovní rady České národní banky Pavel Řežábek nepodpoří případnou žádost České republiky o přijetí do eurozóny.

16:22 - Německý ministr Brüderle připustil možné bankroty zemí eurozónyNěmecký ministr hospodářství Rainer Brüderle dnes připustil, že bankroty členských států eurozóny jsou teoreticky možné.

Reklama
   
Rejstříky - adresy

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - osoby

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - subjekty

          Rejstriky.finance.cz
          Rejstříky - adresy

            Rejstriky.finance.cz