Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

OECD vyzvala eurozónu ke zlepšení stavu veřejných financí

OECD vyzvala eurozónu ke zlepšení stavu veřejných financí

Finance.cz, 2010-12-13 15:19:38

Členské země eurozóny musí zlepšit stav svých veřejných financí, ačkoli to pravděpodobně v blízkém období zbrzdí hospodářský růst. Uvedla to Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) ve své zprávě o ekonomickém vývoji eurozóny. Dodala, že eurozóna rovněž musí obnovit zdraví svého bankovního sektoru.

Organizace dále upozornila, že Evropská centrální banka by měla zpřísnit měnovou politiku, jakmile se objeví vzestupné hrozby pro cenovou stabilitu ve středně dlouhém období. Banka nyní drží svou základní úrokovou sazbu na historickém minimu jednoho procenta. Začátkem měsíce se rovněž rozhodla prodloužit svůj program levných úvěrů na podporu likvidity bank nejméně do dubna 2011.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 13.12.2010

14:19 - MF chce zlepšit finanční vzdělání obyvatel, je velmi nízkéMinistr financí Miroslav Kalousek chce ve snaze posílit finanční vzdělávání v Česku předložit vládě výsledky komplexního průzkumu finanční gramotnosti v ČR.

13:24 - Ceny pohonných hmot dál rostou, benzin nejdražší za pět letCeny pohonných hmot u čerpacích stanic nadále pokračují ve strmém růstu.

16:25 - Hrubá střední mzda v podnikatelské sféře vzrostla na 21.675 KčHrubá střední mzda v podnikatelské sféře se od prvního do konce třetího čtvrtletí 2010 v Česku meziročně zvýšila o 1,7 procenta na 21.675 korun.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz