Platba bitcoinem na dovolené – jak na to

07.07.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Bitcoin je virtuální měna, kterou můžete platit všude na světě. V článku se dozvíte, jak bitcoinem platit, jestli je to výhodné, kde koupit letenky či objednat hotely a zda je možné tuto kryptoměnu jednoduše využít na dovolené.

Pokud už obchodujete či platíte bitcoiny nebo vlastníte jiné kryptoměny, tak vás určitě bude zajímat, jak s nimi můžete platit na dovolené. Vyplatí se vám to? A jak byste se na to měli před cestou připravit, se dozvíte v článku.

Zjistěte, kde můžete platit bitcoiny rovnou

Nejjednodušíí bude pro vás zjistit, kde všude můžete bitcoiny platit napřímo. Jako dobrý základ vám poslouží mapa provozoven, které přijímají bitcoiny na webu coinmap.org. Nenajdete tam určitě všechny. Jsou tam jen ty, co se zaregistrovaly, ale i tak se tato mapa může hodit pro průzkum vaší dovolenkové destinace.

Transakční poplatky jsou nyní vysoké

Možná jste nedávno zaregistrovali zvýšený zájem o bitcoin. To má za následek zpomalení transakcí a zvýšení transakčních poplatků. Proto se v současné době bitcoin moc nevyplatí pro drobné platby, kde jsou poplatky mnohonásobně vyšší než tomu bylo před pár lety. I když se tento stav snaží komunita kolem bitcoinu vyřešit, tak zatím je výhodnější pro drobné platby použít jinou kryptoměnu. Například litecoin. Drobné platby můžete platit litecoinem a ty objemnější bitcoinem. 


Bitcoin? Víte o něm všechno?

Naplánujte si vaší bitcoin dovolenou z domova

Jak na letenky a hotely? Některé společnosti kryptoměny akceptují a jiné se na to přímo zaměřují. Na webu CheapAir.com najdete zajímavé letenky, ale stejně tak dobře přes ně vypůjčíte auto, či zaplatíte hotel v bitcoinech. Podobně dobře vám poslouží weby bitcoin.travel nebo btctrip.com.

Debetní karta k bitcoin peněžence v kombinaci s kartou Revolut

Na internetu, ale i ve městech najdete mnoho míst, kde bitcoiny zaplatíte přímo z vaší bitcoin peněženky. Co ale dělat, pokud chcete bitcoiny používat i tam, kde je zatím nepřijímají? Nejsnažší je si pořídit bitcoin platební kartu. Předpokládám, že už máte bitcoin peněženku, takže se informujte, zda poskytovatel vaší peněženky nevydává i platební karty. Jednou z nejspolehlivějších evropských společností nabízející karty je firma Bitwala.io. Bitwala vám kromě peněženky poskytne i platební kartu Visa a vaše bitcoiny můžete konvertovat rovnou do EUR či dalších měn (relativně rychle a levně). Pokud si pořídíte navíc platební kartu Revolut, tak máte výběry po celém světě z bankomatů zdarma a převod mezi Bitwala kartou a Revolut kartou je jednoduchý a snadno proveditelný přes mobilní aplikaci.

Pořád si nejste jisti, zda jsou kryptoměny pro vás to pravé? Zkuste jim dát šanci a uvidíte, že díky množství aplikací je jejich využití stále dostupnější. Kromě klasických přímých plateb bitcoinem/litecoinem je lze pohodlně převádět i do místních měn. Navíc v kombinaci s Revolut kartou budete mít výběry z bankomatů po celém světě zdarma.

Štítky:

Autor článku

Tomáš Procházka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU