Letní Fintech konference v Evropě

04.07.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Nové technologické inovace ve světě financí mají na svědomí především startupy a nově vznikající firmy na decentralizované technologii blockchain. Přečtěte si přehled nejzajímavějších konferencí, které se v tomto oboru odehrály či teprve budou konat.

Finanční technologie zkráceně FinTech je odvětví, ve kterém se toho hodně děje i přes léto. Společně s firmami zaměřenými na blockchain udávají trend takřka ve všech oblastech informačních technologií. V roce 2016 vzniklo mnoho startupů a konferencí. Některým se slušně daří a zavedené instituce začínají navazovat spolupráce s vybranými mladými „žraloky“. Pojďme se ve zkratce podívat, co se důležitého stalo a kam se ještě v létě můžete vydat na FinTech či blockchain akci.

26. 6. – 28. 6. 2017 – Money 20/20 v Kodani

Koncem června proběhla v Kodani nejrozsáhlejší FinTech konference v Evropě. První ročník, který se konal v minulém roce, měl obrovský úspěch i solidní účast. Konference se zúčastnilo skoro 3800 účastníků. Z toho 500 výkonných ředitelů vlivných finančních společností. Pokud se o nové trendy ve finančnictví zajímáte, tak tato akce je sázkou na jistotu.

7. 7. – 14. 7. 2017 – London FinTech week

Neméně zajímavá je londýnská stěžejní konference London FinTech week. Letos je naplánovaný již 4. ročník této akce. Zatímco Money 20/20 je určená spíše pro zástupce větších firem a představení trendů, tak během londýnského týdne si na své přijdou i startupisté, vývojáři a fanoušci technologií.

V průběhu víkendu je součástí konference i hackathon jehož cílem je ICO nového blockchain projektu. Kromě toho vítězný tým obdrží finanční odměnu a možnost prezentace projektu na London FinTech week 2017. V průběhu dnů také proběhnou tři zajímavé praktické workshopy vhodné především pro vývojáře.


Co všechno víte, nebo nevíte o bitcoinu?


7. 9. 2017 – Blockchain & Bitcoin conference ve Švédsku, Stockholmu

7. 9. 2017 se bude konat první švédská konference zaměřená na bitcoiny a blockchain. Tato konference patří do celé série konferencí, které budou probíhat v různých destinacích včetně Ruska. Hlavním tématem je implementace blockchain technologie v režii švédských i zahraničních firem a propojení blockchainu a vládních institucí – GovTech, zdravotnictví, media, finance a dalších segmentů. Hlavními účastníky budou čelní představitelé evropských firem, programátoři, zástupci vládních organizací a investoři. Celá konference bude samozřejmě probíhat v angličtině.

4th Annual European Payment Forum – 14. 9. – 15. 9. 2017

V polovině září navštivte Vídeň, kde se bude konat konference zaměřená na platby. Hlavními tématy bude GDPR, blockchain technologie v roce 2017, FinTech a banky (debata na téma zda banky mají spolupracovat či odmítat mladé technologické firmy), PSD 2, revoluční novinky v trendech bank a panelová diskuze „Jak Brexit a nástup Trumpa ovlivňuje bankovní sektor“. Tato konference potěší zejména ty, kteří se zajímají o bankovnictví.

Autor článku

Tomáš Procházka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU