Tiskárna Moraviapress se stabilizovala, měla loni tržby 1,34 mld

17.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Břeclav 17. října (ČTK) - Břeclavská tiskařská společnost Moraviapress měla loni tržby 1,34 miliardy korun a udržela je na úrovni předchozího roku. Dosáhla zisku 87 milionů korun a dokázala stabilizovat svou situaci na tiskařském trhu. Kladně se projevilo převzetí firmy rakouským holdingem Let´s Print a investice do nového tiskařského stroje, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin. V dřívějších letech, naposledy 2013, se firma potýkala se ztrátovým hospodařením.

Klíčové pro firmu zůstává udržení deseti klíčových zákazníků, kteří jsou vydavateli časopisů, katalogů a letáků. Dále si drží tisk volebních lístků pro volby v ČR a je také výhradním distributorem Sbírky zákonů ČR. Letos plánuje společnost tržby ještě mírně navýšit.

Loni se tiskárna stala součástí ještě většího holdingu. Doposud měl dvě tiskárny v Rakousku, jednu ve Slovinsku a v ČR. Spojila se však pod dosavadním názvem Let´s Print s britskou skupinou Walstead Group, která má osm závodů ve Velké Británii a Španělsku, čímž je nyní holding jedním z předních tiskařských koncernů nejen ve střední Evropě, ale i na některých trzích západní Evropy. Loni měla břeclavská tiskárna více než polovina tržeb z exportu.

V Břeclavi je také stabilizovaný počet zaměstnanců, v posledních letech kolem 230 lidí. Holding má nyní téměř 2400 zaměstnanců a obrat přes 530 milionů eur (13,7 mld Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK