Mountfield se loni dostal do zisku 114 milionů korun

21.11.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni vytvořil konsolidovaný zisk 114 milionů korun po předchozí ztrátě 30 milionů. Konsolidované tržby loni činily 5,6 miliardy korun, předloni to bylo 4,5 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti. Do konsolidačního celku patří mj. firmy Marimex, Garsys, Mountfield SK, F AIR či Laminet.

V letošním roce se firma soustředí na rozvoj nabídky a na rozvoj výroby zahradní techniky a bazénů. \"V dalších letech mají společnosti za cíl nadále pokračovat ve stávající podnikatelské činnosti a dosažení uspokojivých hospodářských výsledků,\" uvádí zpráva.

Majoritní podíl v Mountfieldu loni koupila od jejího zakladatele Ivana Drbohlava čínská skupina Eurasia Development Group Limited. V roce 2016 Mountfield získal 79 procent prodejce bazénů Marimex.

Generální ředitelka firmy Jana Moravová v květnu ČTK řekla, že společnost chystá nové prodejny v Česku i na Slovensku. V nejbližších dvou letech se má rozšířit počet prodejních míst zhruba o pět. Stávající obchody, kterých má firma více než 70, procházejí modernizací nebo jsou přemísťovány do atraktivnějších lokalit. Mountfield se více zaměřuje i na export bazénů a příslušenství.

Zakladatelem firmy je Ivan Drbohlav, který v roce 1991 otevřel se společníky první prodejnu Mountfield v Mnichovicích u Prahy. Firma patří řadu let mezi největší obchodní řetězce v Česku a je největším specializovaným maloobchodním prodejcem v zemi. Má 1920 zaměstnanců.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK