Dražba Poldi se dnes neuskuteční, zájemce nesložil jistotu

16.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kladno 16. listopadu (ČTK) - Dražba zkrachovalé kladenské společnosti Poldi se dnes neuskuteční, žádný zájemce nesložil jistotu 90 milionů korun, která byla podmínkou účasti v dražbě, řekl dnes ČTK jednatel společnosti OK dražby Petr Sefzig. Společnost je zprostředkovatelem dražby. Předchozí tři dražby byly zmařeny, když zájemci, kteří podnik vydražili, za něj nakonec nezaplatili.

Dražba sice na elektronickém portálu nebyla zastavena, protože už se v minulosti stalo, že zájemce zaplatil včas, jen se peníze na účtu nezobrazily. V případě Poldi už je ale podle Sefziga oficiálně ověřeno, že peníze včas složeny nebyly. \"Do dražby byl přihlášen jeden zájemce,\" uvedl za dražebníka ředitel Exekutorského úřadu Praha 3 Zbyněk Průša.

Dnes se poprvé měly firmy Poldi a Poldi Trade dražit elektronicky. Vyvolávací cena byla stanovena na 160 milionů korun. Další postup a případné opakování dražby budou řešit věřitelský výbor a insolvenční správce. Dnešní dražba měla poprvé mít přísnější podmínky, kdy mohla být případně jistota využita jako náhrada škody. Přísnější pravidla nastavili insolvenční správce a exekutorský úřad, aby zabránili dalšímu zmaření dražby z důvodu nezaplacení vydražené částky.

\"Jistotu ve výši 90 milionů korun jsme stanovili z důvodu trojnásobného zmaření dražby, kdy vítěz cenu neuhradil. Považujeme ji za adekvátní, vzhledem k hodnotě draženého majetku,\" dodal insolvenční správce Michal Žižlavský.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK