Notino loni zvýšilo tržby o pětinu, letos expanduje do Švýcarska

28.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. února (ČTK) - Tržby e-shopu s parfémy a kosmetikou Notino se loni meziročně zvýšil o 18,5 procenta na 8,4 miliardy korun. Letos plánuje Notino expandovat do Švýcarska a také rozšířit síť kamenných prodejen. Na jaře otevře první prodejnu ve Vídni. Firma to dnes oznámila ČTK.

 

Loni e-shop prodal téměř 29 milionů produktů, což je o 2,5 milionu více než v roce 2017. \"Největší objem v počtu prodaných produktů představují stále parfémy. Loni jsme jich prodali šest milionů,\" uvedl obchodní ředitel Notina Zbyněk Kocián. Nejvíce se společnosti kromě Česka daří v Polsku, Německu, na Slovensku a v Rumunsku.

 

Notino má logistické a distribuční centrum v Rajhradě. Loni sklad expedoval 7,5 milionů zásilek do 22 zemí Evropy, kde společnost působí. Nejsilnějším prodejním dnem byl Black Friday 23. listopadu, kdy sklad odbavil 86.000 balíků.

 

\"Denně odešleme průměrně 25 tisíc balíků, ve vánoční sezóně se tento počet až zčtyřnásobí. V tuto chvíli jsme kapacitně schopni odbavit přes sto tisíc balíků denně,\" uvedl ředitel logistiky firmy Tomáš Hofer.

 

Obchod patří mezi největší tuzemské e-shopy. V ČR funguje od roku 2004, do nedávna pod názvem Parfums.cz. Zakladatelem e-shopu je Michal Zámec, podle údajů v obchodním rejstříku firmu vlastní Notino Limited se sídlem na Kypru. Podíl Česka na celkovém obratu společnosti činil 18 procent. Firma uvádí, že je největším on-line obchodníkem s kosmetikou a parfémy v Evropě. Nyní má kamenné prodejny v Česku, Polsku, Německu, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK