Cataler staví továrnu v Týništi, zaměstná až 100 lidí

08.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Týniště nad Orlicí (Rychnovsko) 8. dubna (ČTK) - Dodavatel katalyzátorů Cataler, který patří japonské automobilce Toyota Motor, staví v Týništi nad Orlicí svou první evropskou továrnu. Ročně by měla vyprodukovat milion katalyzátorů pro osobní auta, výroba naplno začne příští rok. Firma zaměstná 70 až 100 lidí. Informují o tom dnes Hospodářské noviny (HN).

Cataler bude v Týništi vyrábět katalyzátory do benzinových aut, které splňují nejpřísnější evropské normy. Firma získala v Evropě novou zakázku a musí začít s výrobou co nejdříve. Neuvedla ale, kterým automobilkám bude své produkty dodávat.

Areál bude mít rozlohu 22.000 metrů čtverečních, investice bez technologií je zhruba 200 milionů korun. Halu staví česká investiční skupina DRFG Davida Rusňáka.

\"Rozhodnutí postavit nový závod v Evropě je pro nás klíčovým krokem směrem k podpoře našich zákazníků, evropských výrobců automobilů. Vybudujeme stabilní výrobní závod s vysokým stupněm automatizace výroby,\" uvedl prezident Cataler Corporation Hiroaki Sunakawa. Firma zaměstná techniky, dělníky a administrativní pracovníky.

Cataler vyvíjí a vyrábí katalyzátory hlavně pro automobily, a to pro benzinové i naftové motory. Vyrábí také elektrody palivových článků. Celosvětové roční tržby společnosti se pohybují okolo 37 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK