Výrobce sportovní výživy Nutrend utržil rekordních 1,26 mld.Kč

20.08.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 20. srpna (ČTK) - Rekordních 1,26 miliardy korun loni utržila společnost Nutrend D.S., která patří k předním českým výrobcům potravinových doplňků a sportovní výživy. Její tržby se v roce 2018 díky rozšíření výrobního závodu v Olomouci i rostoucímu exportu meziročně zvýšily o třetinu a poprvé pokořily miliardovou hranici. Podnik Nutrend D.S. zároveň zdvojnásobil zisk na 124,5 milionu korun z 62,5 milionu korun v roce 2017. ČTK informaci získala z výroční zprávy firmy.

Ředitel společnosti Richard Zedník ve výroční zprávě uvedl, že firma loni 60 procent produkce prodala na zahraničních trzích. \"Celkový obrat exportu vzrostl o 54 procent oproti roku 2017,\" uvedl. Vyšší prodej společnost zaznamenala například v Číně. Firma Nutrend nyní exportuje své výrobky do 60 zemí. \"Nově byla navázána spolupráce s Tchaj-wanem, Makedonií, Rakouskem, Německem, Kazachstánem, Severním Kyprem, Libanonem, Irskem a Lucemburskem,\" podotkl.

V Česku společnost Nutrend D.S. potravinové doplňky a sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren či cyklistických prodejen.

Tržbám společnosti Nutrend D.S. loni pomohly i vlastní prodejny, které začala budovat v roce 2013. Loni firma otevřela jeden nový obchod. Na konci roku 2018 tak v českých obchodních centrech měla 17 značkových prodejen, jejichž obrat vzrostl o pětinu na 85 milionů korun.

Společnost v roce 2016 v okrajové části Olomouce dokončila další etapu rozšíření výrobního areálu, ve kterém díky tomu vzniklo několik stovek metrů čtverečních výrobních hal a skladů. Firma zároveň pořídila dvě nové výrobní linky na tyčinky. Díky třísměnnému provozu zvýšila produkci všech vyráběných tyčinek. V závěru roku 2017 pak byla zprovozněna další výrobní linka na cereální a proteinové tyčinky.

V roce 2018 firma Nutrend D.S. dokončila další etapu rozšíření závodu v hodnotě téměř 170 milionů korun. Společnost také instalovala novou automatickou linku na výrobu sypkých směsí, kterou používá hlavně pro plnění proteinových směsí do speciálních dóz.

Loni na podzim pak firma ve svém areálu otevřela komplex Nutrend World. Ve čtyřpatrové budově je umístěno fitness centrum, hotel s kongresovým sálem a stylová restaurace.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje víc než 370 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápoje pro sportovce. Firma Nutrend, která potravinové doplňky a sportovní výživu sama vyvíjí, loni zaměstnávala zhruba 240 lidí. Společnost vlastní dva podnikatelé z Olomoucka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK