| Cena 21. 12. 1999 | Cena 4. 4. 2000 | Index | |
| V epřový bůček (Kč/kg) | 59,96 | 53,15 | 88,6 |
| V epřová kýta (Kč/kg) | 119,30 | 110,80 | 92,9 |
| K uře kuchané (Kč/kg) | 47,22 | 45,45 | 96,3 |
| Brambory (Kč/kg) | 7,39 | 8,51 | 115,2 |
| P omeranče (Kč/kg) | 26,73 | 23,52 | 88,0 |
| Máslo (Kč/kg) | 95,36 | 91,41 | 95,9 |
| Mléko polotučné (Kč/l) | 11,79 | 12,00 | 101,8 |
| Vejce (Kč/ks) | 2,64 | 2,82 | 106,8 |
| Rohlík (Kč/ks) | 1,18 | 1,12 | 94,9 |
Zdroj: HN z 7. 4. 2000