ING nabízí nové Investiční životní pojištění TOP LIFE

05.04.2007 | , ING Global Financial Group
Tiskové zprávy


Pojišťovna ING přichází s jarní inovací investičním životním pojištění TOP LIFE. Toto pojištění má mnoho společného s velmi úspěšným produktem Investor Plus, který je dlouhodobě vysoce hodnocen klienty i finančními odborníky. Silnou zbraní Investičního životního pojištění TOP LIFE je zejména široké možnosti pojištění a jeho mimořádná flexibilita. Novinkou je také možnost přerušení platby pojistného při zachování pojistné ochrany.

„Nové Investiční životní pojištění TOP LIFE v mnoha ohledech navazuje na pojištění Investor Plus, které se stále těší velkému zájmu klientů a kterému byla v loňském roce již potřetí udělena hlavní cena za nejlepší finanční produkt – Zlatá koruna 2006. Pojištění TOP LIFE je nové především v tom, že poskytuje mimořádnou pojistnou ochranu - při stejném pojistném může být pojistná částka až o 50 % vyšší,“ řekl Jiří Běťák, ředitel životního pojištění ING ČR/SR. „Reagujeme tak na vzrůstající potřeby pojistného trhu v oblasti zajištění rizik. Stále více klientů očekává od životního pojištění více než jen  daňovou uznatelnost. U investičního pojištění TOP LIFE tak dostanou kvalitní řešení pro své investice, zároveň budou nastandardně pojištěni a připojištěni na vyšší pojistné částky, a více tak zajistití sebe i své blízké proti nenadálým životním událostem,“ dodal.

Hlavní rysem Investičního životního pojištění TOP LIFE je velká volnost při výběru nastavení parametrů. Pojistnou dobu lze upravit podle potřeby klienta, začínat může od 15 let a končit mezi 50. a 75. rokem věku. I v průběhu pojištění lze měnit rozsah pojistné ochrany, zároveň je možné kdykoli zaplatit mimořádné pojistné, a zvýšit tak kapitálovou hodnotu pojištění. Po třech letech placení pojistného lze až na dobu 12 měsíců placení přerušit, aniž by klient přišel o pojistnou ochranu.

V rámci pojištění lze investovat do sedmi finančních fondů, které se navzájem liší podle výnosnosti a míry rizika. Klient sám určí, jak velká část jeho prostředků bude investována a do kterých fondů, a tak rozhodne o charakteru své investice.

Pojistnou ochranu lze zvýšit výběrem ze široké nabídky připojištění. Výhodou u pojištění TOP LIFE je plná flexibilita váhy připojištění vzhledem k hlavní pojistné částce. Klient tak například může sjednat připojištění na pojistnou částku 2 000 000 Kč i v případě, že hlavní pojistná částka životního pojištění je pouze 500 000 Kč.

Standardní výhodou životního pojištění je možnost odpočtu pojistného od daňového základu až do výše 12 000 Kč ročně. Nadstandardní je pak nový příspěvek ING k transparentnosti pojištění – shrnutí toho nejdůležitějšího z pojistné smlouvy pro klienta srozumitelnou formou na 1 stránce A4, tzv. pojištění v 7 bodech.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy