Penzijní fond České pojišťovny připsal zhodnocení ve výši 3,3 %

11.05.2007 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), který je největším poskytovatelem penzijního připojištění v České republice, připíše svým klientům za rok 2006 zhodnocení 3,3 procenta.

V závěru minulého týdne o tom rozhodla Valná hromada PFČP. Společnost ze svého více než miliardového zisku rozdělila klientům zákonem předepsaných 85 procent. Na účty klientů tak celkem přibude rekordních 878 milionů korun.

 „Loňské výsledky byly pozitivně ovlivněny růstem kapitálových trhů. Vytvořili jsme historicky nejvyšší zisk v objemu 1,03 miliardy korun, což je velmi dobrá zpráva pro naše klienty. Celkem 85 procent zisku připíšeme na jejich účty a následně rozešleme výpisy za rok 2006,“ komentuje výsledky Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.

Přestože se v minulém roce na růstu zisku podílela především akciová složka portfolia PFČP, investiční strategie penzijního fondu zůstává spíše konzervativní. „Stále preferujeme investice do cenných papírů s nízkým rizikem, které přinášejí stabilní výnosy, ale neustále hledáme i mimořádné investiční příležitosti,“ doplňuje Tomáš Matoušek.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy