ZPRÁVY Z PÁTEČNÍHO DNE VÝROČNÍCH ZASEDÁNÍCH MMF A SKUPINY SVĚTOVÉ BANKY

25.09.2000 | ,
Domovská stránka


V pátek  se konala v rámci programu Výročních zasedání MMF a SSB v Praze oficiální tisková konference hostitelské země, na které vystoupil ministr financí Pavel Mertlík, Zdeněk Hrubý, vládní zmocněnec pro přípravu výročních zasedání a Oldřich Dědek, který je viceguvernérem České národní banky.

Dnes se konala v rámci programu Výročních zasedání MMF a SSB v Praze oficiální tisková konference hostitelské země, na které vystoupil ministr financí Pavel Mertlík, Zdeněk Hrubý, vládní zmocněnec pro přípravu výročních zasedání a Oldřich Dědek, který je viceguvernérem České národní banky. Tisková konference byla věnována významu konání výročních zasedání brettonwoodských institucí v Praze. Plné znění vstupního projevu Zdeňka Hrubého bude k dispozici na internetové adrese www.amp2000.cz. 

Podle poslední oficiální statistiky bylo k dnešnímu odpoledni vydáno 8 639 akreditací, z toho 1031 jsou zástupci médií. Podle odhadů je očekáván příjezd rekordního počtu více než 18 tisíc účastníků výročních zasedání. K dnešnímu dni se jich tedy zaregistrovala více než jedna třetina.

Denně jsou aktualizovány internetové stránky Organizačního centra pro přípravu výročních zasedání MMF/SSB v Praze.

V pátek byl v Kongresovém centru Praha spuštěn provoz 8 elektronických tabulí, které budou účastníky a návštěvníky zasedání průběžně informovat o programu, seminářích a tiskových konferencích před jednotlivými jednacími místnostmi a v prostorách foyer.

Zahájen byl rovněž provoz wap.amp2000.cz, kde jsou umístěny aktuální informace z programu výročních zasedání a dopravní informace. Tyto mobilní wap „internetové stránky“ byly vytvořeny ve spolupráci s firmou Ericsson ČR. Od pondělí příštího týdne budou tyto stránky aktualizovány do 20 minut od vzniku informace.

Ve čtvrtek  byla v pražském hotelu Moevenpick u příležitosti výročních zasedání v Praze slavnostně otevřena výstava „Děti hledí k obzorům“, která představuje unikátní sbírku obrazů dětí z 30 zemí světa, z nichž některé procházejí obdobím poválečné rekonstrukce. Výstava je součástí programu Institutu Světové banky „Vize budoucnosti“, jehož smyslem je poskytovat dětem příležitosti k tvůrčímu myšlení při vytváření vlastní budoucnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka