E.ON dá zákazníkům 500 korun na úsporné elektrospotřebiče

15.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 15. dubna (ČTK) - Energetická společnost E.ON začne od poloviny května rozdávat příspěvek 500 korun na nákup nových, energeticky úsporných spotřebičů. Peníze mohou zákazníci firmy získat na nákup nové chladničky, mrazáku, pračky, sušičky, myčky nádobí nebo vestavné trouby, avšak jen značky Whirlpool. ČTK to dnes sdělil mluvčí dvojky na českém energetickém trhu Vladimír Vácha. E.0N zásobuje elektřinou 1,2 milionu odběratelů na jihu Čech a Moravy.

Už dnes takzvané "bílé šrotovné" spustil největší český dodavatel elektřiny ČEZ. Na nákup nových domácích spotřebičů přispívá 1000 korun. Slevy se ale vztahují pouze na nákup v prodejnách Datart a Euronics. Podmínkou je vrácení starého spotřebiče stejného druhu nebo potvrzení o jeho ekologické likvidaci.

Naproti tomu zákazník E.ON si bude moci pořídit nový úsporný spotřebič značky Whirlpool v kterémkoli kamenném nebo internetovém obchodě v Česku. Pokud poté zašle kopii účtenky spolu s vyplněnou slevovou poukázku, kterou získá na www.energieplus.cz, obdrží za každý úsporný spotřebič 500 korun na svůj bankovní účet. Akce má trvat do poloviny července.

"Příspěvek není podmíněn vrácením starého spotřebiče, či dokladem o jeho ekologickém zlikvidování," uvedl mluvčí. Kromě toho E.ON svým zákazníkům umožňuje získat až desetiprocentní slevu v prodejnách Baumax na energeticky úsporné výrobky, například tepelně-izolační stavební materiály, okna, tepelnou techniku či úsporné osvětlení.

Podobnou akci E.ON zorganizoval již v roce 2007. Lidé, kteří tehdy při nákupu energeticky úsporné pračky, myčky či kombinované chladničky Whirlpool předložili v prodejně fakturu za elektřinu od E.ON, mohli ušetřit 17 až 28 procent.

E.ON také zákazníkům z řad domácností a malých podnikatelů nabídne pro příští rok o 20 procent levnější elektřinu než letos. Lidé se ale musí rozhodnout do konce května. ČEZ s podobným produktem přišel už dříve. Odběratelům při zafixování ceny nabídl patnáctiprocentní slevu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK