Co udělá s mými úsporami případný přechod na euro?

07.05.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Začátkem tohoto roku došlo v mnoha evropských zemích k přechodu na euro. V budoucnosti tento krok čeká pravděpodobně i nás. Chcete vědět co se bude dít se vašimi úsporami?

Začátkem tohoto roku došlo v mnoha evropských zemích k přechodu na euro. V budoucnosti tento krok čeká pravděpodobně i nás. Chcete vědět co se bude dít se vašimi úsporami?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jednoho čtenářů zní:

"Co mám udělat s penězi, které mi leží ladem na běžném účtu? Současně by ale měly plnit funkci rezervy pro horší časy. A co udělá s mými úsporami případný přechod CZK na EUR a jak se případným výkyvům bránit?"

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den, většina bankovních domů nabízí řadu produktů pro své klienty (spořící účty, termínované vklady, hypoteční zástavní listy,..). Vaše peníze tedy nemusí ležet ladem na běžném účtu. A co se týká druhého dotazu. Případný přechod na euro udělá s úsporami to stejné jako před začátkem roku v mnoha evropských zemí. Všechny vklady v CZK budou převedeny na EUR. Po určitou přechodnou dobu (asi 2 měsíce) budou ještě obě měny platit současně. Není jasné o jaké výkyvy se jedná, protože po zavedení měny bude i jednotný kurz. Výkyvy se můžou očekávat pouze před zavedením eura a bránit se můžete například převodem CZK do jiné měny (USD)."

Více se o euru a Evropské unii můžete dozvědět také na naší stránce. Naleznete tam také obrázky mincí a bankovek.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ