Předsedou dozorčí rady pražského dopravního podniku bude Březina

07.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Předsedou dozorčí rady pražského dopravního podniku byl dnes zvolen zastupitel Karel Březina (ČSSD). ČTK to bez dalších podrobností sdělili dva členové rady. Ta zasedá poprvé v novém složení, jednání dosud pokračuje. Minulý týden zasedlo v novém složení také představenstvo, jehož předsedou se stal první místopředseda ODS David Vodrážka.

Březina je dlouhodobým členem dozorčí rady DPP, působí také ve výboru dopravy pražského zastupitelstva. V minulosti byl ministrem bez portfeje v kabinetu Miloše Zemana.

Předsedou dozorčí rady byl dosud náměstek pražského primátora Rudolf Blažek (ODS). Rada hlavního města ale na konci března rozhodla, že změní personální složení vedení Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) a přesunula Blažka do představenstva. Do dozorčí rady naopak přešel bývalý předseda představenstva a radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS).

Součástí těchto změn bylo i odvolání ředitele DPP Martina Dvořáka a ředitele magistrátního odboru dopravy Jana Heroudka z představenstva a dosazení náměstka primátora Milana Richtra a starosty Prahy 8 Josefa Noska (oba ODS). Dozorčí radu rozšířil také zastupitel Pavel Ambrož (KSČM).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK