Nový pomocník na trhu s bydlením: Online kalkulačka umožňující bezplatné srovnávání hypoték

25.09.2014 | , HypoNaMíru.cz
BYDLENÍ


Pod obchodní značkou HypoNaMíru.cz byla na český trh uvedena nová online kalkulačka, která srovnává hypoteční úvěry od bank. Po zadání jejich požadavků lidem kalkulátor ukáže nejzajímavější momentálně dostupné nabídky. Tým odborníků, který stojí za projektem, klade důraz především na denní aktualizaci úrokových sazeb. Na trhu se chce profilovat rovněž jako partner, který bude schopen řešit i komplikovanější žádosti o úvěr.

Podle statistik ministerstva pro místní rozvoj (MMR) se počet občanů žádajících o hypoteční úvěry zvyšuje. Zatímco v roce 2012 mělo hypoteční úvěr téměř 75 000 lidí, v roce 2013 se počet zvýšil na necelých 95 000 žadatelů. V prvním pololetí roku 2014 lze podle MMR zaznamenat přes 42 000 lidí, z nichž 89 % má hypoteční úvěr na bydlení. „Na trh s hypotékami jsme vstoupili, protože vidíme v jejich online sjednávání na českém trhu stále mezery. Už naše samotná kalkulačka je co do přehlednosti pokrokem. V plánu však máme i další služby, které budou na českém trhu naprostou novinkou,“ uvedl Miroslav Majer z HypoNaMíru.cz a dodal: „O online sjednávání mají zájem především lidé ve věku 20 až 35 let a hlavní část klientely je z větších měst. Průměrná výše hypoték, které sjednáváme, se tak pohybuje lehce nad celorepublikovým průměrem 1,7 mil. Kč,“ dodal Majer.

Za snahou vytvořit přehledný a rychlý nástroj pro výběr hypotéky stojí fakt, že znalost tohoto produktu u lidí se za téměř 20 let existence hypoték nezlepšila. Spíše naopak. Lidé se dle zkušeností odborníků z oboru ve stále rostoucím množství a variabilitě hypotečních produktů ztrácejí. Výhodou unikátní online kalkulačky HypoNaMíru.cz je rychlost a přesnost srovnávání nabídek všech hypotečních domů. Zájemci o bydlení vybírají hypotéku z nabídky přibližně 100 úvěrů. Celý projekt je koncipovaný tak, aby lidem ušetřil čas a nabídl jim srozumitelné poradenství i v případě, že se v oblasti hypotečních úvěrů příliš nepohybují. Díky online konceptu přitom lidé nemusejí ani opustit pohodlí domova.

Jakmile kalkulačka ušije přehlednou nabídku přesně na míru požadavkům klienta, HypoNaMíru.cz v dalším kroku nabídne sjednání bezplatné osobní schůzky s poradcem. „Jsme si vědomi toho, že při řešení bydlení je důležitý i lidský aspekt a dlouholeté zkušenosti úvěrového poradce. Naši hypoteční specialisté poskytnou klientům všechny nezbytné informace pro uzavření smlouvy, aniž by museli zájemci trávit v součtu i několik desítek hodin na schůzkách v jednotlivých bankách,“ objasnil Miroslav Majer. HypoNaMíru.cz přitom nabízí výhradně špičkové specialisty, kteří bez výjimky mají certifikát od České národní banky. Pokud je to pro klienta výhodné, poradci jsou schopni vyjednat úvěr i s bankami v zahraničí.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: BYDLENÍ