Fio banka přichází s novou generací Internetbankingu

14.01.2015 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Česká Fio banka představuje dlouho očekávanou novinku – dnes nabídne všem svým klientům nový Fio Internetbanking.

Jeho hlavními přednostmi jsou moderní vzhled, přehledné intuitivní ovládání a také změna použité technologie, která umožní obsluhu rostoucího počtu klientů Fio banky. V průběhu letošního roku pak bude následovat přidání dalších nových funkcí.  

Fio banka potvrzuje titul Bankovní inovátor a přichází s novou generací aplikace Fio Internetbanking. Poté, co ji během podzimu testovala s vybranými klienty, mohou novou generaci od dnešního dne využívat všichni klienti této české banky. „Největší změnou, která však není na první pohled viditelná, prošlo technologické pozadí celé aplikace, které jsme museli přizpůsobit narůstajícímu počtu uživatelů aplikace. Jen v loňském roce jsme získali více než 117 tisíc nových klientů. Nové internetové bankovnictví je tedy na zvyšování počtu klientů připravené a nabídne těm stávajícím i budoucím rychlou a spolehlivou správu financí,“ komentuje úpravu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky. 

Nový Fio Internetbanking prošel grafickou úpravou a nabízí svěží, moderní vzhled s cílem zachovat jednoduchost a zvýšit přehlednost, tak aby byly funkce snadno a intuitivně dostupné. Klienti v nové generaci internetového bankovnictví naleznou všechny stávající funkce plus několik novinek. Mezi ně patří například vyhledávání v platbách a zprávách, možnost posílat peníze mezi svými účty snadno a rychle, přehlednější správa platebních karet či praktická nástěnka, kde si klienti mohou sami nastavit zobrazené informace. Po dobu několika měsíců bude pro klienty dostupná jak nová, tak původní verze Fio Internetbankingu, poté dojde k úplnému přechodu na nové internetové bankovnictví, které chce Fio banka v letošním roce rozvíjet o další nové funkce. 

„Fio, ještě jako družstevní záložna, nabídla v roce 1998 jako první finanční instituce v ČR svým klientům Internetbanking. Nyní přichází Fio banka s novou generací a věříme, že bude pro naše klienty přínosem jak po stránce uživatelské, tak funkční. Tím však naše inovace nekončí, v průběhu roku se mohou klienti těšit například na systém pro správu domácích financí, šablony pro zahraniční platby a další nové funkce,“ dodává Ján Franek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy