Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Kvůli inflaci škrtne Zimbabwe z hodnoty měny deset nul

Finance.cz, 2008-07-30 14:15:38

Od 1. srpna se tak změní deset miliard zimbabwských dolarů na jeden dolar. Inflace v zemi je podle guvernéra tak rychlá, že příliš vysoká čísla používaná při peněžních transakcích již ovlivňují fungování počítačových systémů v zemi.

Centrální banka v polovině tohoto měsíce oznámila, že inflace v Zimbabwe dosáhla 2,2 milionu procent, což je světový rekord. Poslední oficiální údaj v únoru udával 164.900 procent. Banka minulý týden zavedla nově stomiliardovou bankovku, ta však již nestačí ani na koupi bochníku chleba. Od 1. srpna zároveň s výměnou měny začne platit nová bankovka s hodnotou 500 dolarů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 30.07.2008

14:15 - Kvůli inflaci škrtne Zimbabwe z hodnoty měny deset nulZimbabwe kvůli největší inflaci v historii přikročilo k výměně staré měny za novou tím, že z nominální hodnoty zimbabwského dolaru škrtne deset nul.

13:35 - Českým domácnostem zatím nehrozí dluhová pastZadlužení českých domácností výrazně vzrostlo, ale dluhová past, kdy nastává výrazné omezení schopnosti splácet úvěry, zatím nehrozí.

15:24 - Agrofert Holding loni snížil zisk na 861,25 mil. KčAkciové společnosti Agrofert Holding loni podle auditovaných výsledků klesl čistý zisk z 1,215 miliardy korun v roce 2006 na 861,25 milionu korun.

Reklama
   
Finance.cz - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz