Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Velká reforma daní z příjmů podle Janoty?

Velká reforma daní z příjmů podle Janoty?

Finance.cz, 2009-09-30 08:41:16

Ministr financí Eduard Janota po prosazení svého úsporného balíku plánuje předložit do sněmovny i úplně nový a přelomový zákon o dani z příjmů, na kterém pracoval už se svým předchůdcem Miroslavem Kalouskem.

"Nový zákon o dani z příjmu mám v šuplíku po ministru Kalouskovi a po diskusích, které povedu na tohle téma, bych ho rád na začátku příštího roku předložil. Jde o úplně novou filozofii zákona o dani z příjmu, budou tam jiné odečitatelné položky a jednoduchý daňový základ. Prostě půjde o maximální zjednodušení daňového systému," uvedl Janota.

Nový zákon o dani z příjmů například počítá se spojením daní a sociálního pojištění do jediné superdaně. Místo dnešní daně 15 procent ze superhrubé mzdy a povinných odvodů sociálního pojištění, na které dnes lidé se zaměstnavatelem dávají 34 procent z hrubé mzdy, by prostě platili jedinou superdaň ze superhrubé mzdy. Pokud by lidé platili státu na daních a pojistném stejnou částku jako dosud, superdaň by dosahovala 38,5 procenta.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 30.09.2009

08:41 - Velká reforma daní z příjmů podle Janoty?Ministr financí Eduard Janota po prosazení svého úsporného balíku plánuje předložit do sněmovny i úplně nový a přelomový zákon o dani z příjmů.

11:39 - Dluhy domácností v srpnu vzrostly na 950,8 miliardy korunZa poslední rok domácnosti zvýšily své zadlužení o 122,4 miliardy korun.

06:58 - MMR: Zvýšení regulovaného nájmu se musí oznámit tři měsíce předemPostupnou deregulaci nájemného schválila Poslanecká sněmovna v 2006.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz