Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zahraniční dluh ČR v 2. čtvrtletí klesl na 1,47 bilionu Kč

Zahraniční dluh ČR v 2. čtvrtletí klesl na 1,47 bilionu Kč

Finance.cz, 2009-09-30 11:37:20

Zahraniční dluh České republiky, tedy souhrn závazků se stavenou lhůtou splatnosti, se na konci druhého čtvrtletí meziročně snížil o 17,9 miliardy korun na 1,47 bilionu Kč a představoval tak 40 procent hrubého domácího produktu (HDP). Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Česká národní banka.

"Pokles zahraniční zadluženosti ve druhém čtvrtletí byl dán především poklesem závazků bankovního a podnikového sektoru," uvedla centrální banka.

Zahraniční zadlužení podniků tvořilo 51 procent celkového zahraničního dluhu ČR. Pokles stavu závazků ve druhém čtvrtletí souvisel především s vývojem kurzu koruny. Z transakcí na finančním účtu platební bilance vyplývá, že podniková sféra čerpala zahraniční zdroje ve formě emisí dluhopisů na zahraničních trzích a využíváním zahraničních finančních úvěrů, uvedla ČNB.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 30.09.2009

08:41 - Velká reforma daní z příjmů podle Janoty?Ministr financí Eduard Janota po prosazení svého úsporného balíku plánuje předložit do sněmovny i úplně nový a přelomový zákon o dani z příjmů.

11:39 - Dluhy domácností v srpnu vzrostly na 950,8 miliardy korunZa poslední rok domácnosti zvýšily své zadlužení o 122,4 miliardy korun.

06:58 - MMR: Zvýšení regulovaného nájmu se musí oznámit tři měsíce předemPostupnou deregulaci nájemného schválila Poslanecká sněmovna v 2006.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz