Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

AIG znovu spadla do hluboké ztráty, převážně kvůli odpisům

AIG znovu spadla do hluboké ztráty, převážně kvůli odpisům

Finance.cz, 2010-11-05 13:39:56

Americká pojišťovací skupina American International Group (AIG) utrpěla ve třetím čtvrtletí ztrátu 2,4 miliardy dolarů (asi 41,1 miliardy Kč). Přitom ve stejném období loni už byla v zisku, který činil 455 milionů dolarů. Za novou ztrátou je hlavně nutnost dalších odpisů při prodeji majetku. V hlavní pojišťovací činnosti už firma naopak zaznamenala růst.

AIG už v srpnu upozornila, že chystá prodej podílu v divizi American General Finance (AGF), což jí způsobí ztrátu před zdaněním zhruba 1,9 miliardy dolarů. I když prodejní cenu AIG nesdělila, popsala ji jako velmi malý zlomek hodnoty celého podniku. Ztráta na jednu akcii dosáhla 17,62 USD, zatímco před rokem měla AIG zisk na akcii 68 centů. Vedle ztráty z prodeje AGF měla pojišťovna ještě další dva mimořádné výdaje, každý za více než miliardu dolarů. Souvisely s daněmi a s odpisy nehmotného majetku.

AIG se kvůli globální finanční krizi ocitla v roce 2008 na pokraji bankrotu. Pomocnou ruku jí podala americká vláda, která pojišťovně z peněz daňových poplatníků poskytla zhruba 182,3 miliardy dolarů (asi 3,1 bilionu Kč). Za to pojišťovnu téměř zcela ovládla. AIG tak nyní stále ještě splácí pomoc, kterou od vlády přijala. Pojišťovna má vládě ještě vrátit více než 100 miliard dolarů. Rozprodává proto majetek, aby závazky vyrovnala co nejdříve.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 05.11.2010

14:47 - GM láká investory k nákupu akcií, slibuje vysoké ziskyAutomobilka bude údajně díky zlepšené struktuře nákladů schopna při plném oživení prodeje dosáhnout ročního zisku před zdaněním ve výši 17 až 19 miliard dolarů.

13:39 - AIG znovu spadla do hluboké ztráty, převážně kvůli odpisůmAIG se kvůli finanční krizi ocitla v roce 2008 na pokraji bankrotu. Pomocnou ruku jí podala americká vláda, která jí poskytla zhruba 182,3 miliardy dolarů.

12:17 - Nošovický Hyundai měl v pololetí zisk 404 mil. Kč, loni ztrátuLoni Hyundai v Nošovicích rozjížděl výrobu, na špatném výsledku se také odrazila hospodářská krize.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz