Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Čína, Indie, Brazílie a Rusko vstoupí mezi nejvlivnější členy MMF

Čína, Indie, Brazílie a Rusko vstoupí mezi nejvlivnější členy MMF

Finance.cz, 2010-11-08 08:19:23

Čína, Indie, Brazílie a Rusko získají mnohem vyšší vliv v Mezinárodním měnovém fondu (MMF) a zařadí se mezi jeho nejvýznamnější členy. Výkonná rada fondu v pátek schválila dlouho připravovanou reformu, v jejímž rámci získá Čína třetí nejvyšší počet hlasovacích práv po USA a Japonsku a ostatní velké země s rozvíjející se tržní ekonomikou se dostanou do první desítky nejvlivnějších členů.

"Tato historická dohoda je nejpodstatnější reformou v 65leté historii fondu a dosud největším přesunem vlivu ve prospěch rozvíjejících se trhů a rozvojových zemí a je uznáním jejich rostoucí role v globální ekonomice," prohlásil na tiskové konferenci ve Washingtonu výkonný ředitel MMF Dominique Strauss-Kahn. Na nové "velké hráče" šéf MMF apeloval, aby převzali větší díl odpovědnosti při usměrňování globální ekonomiky.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 08.11.2010

12:50 - Mýtné od ledna vzroste o čtvrtinu, další rok opět o čtvrtinuMýtné se od ledna zvýší o 25 procent, stejný nárůst čeká dopravce i od začátku roku 2012.

10:00 - Míra nezaměstnanosti ve 3. čtvrtletí klesla na 7,2 procentaMíra nezaměstnanosti ve třetím čtvrtletí byla 7,2 procenta, meziročně se tak snížila o 0,2 procentního bodu.

09:19 - Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíceJaponské akcie dnes navázaly na silný růst z minulého týdne a jejich hlavní index po zisku přes jedno procento vystoupil na maximum za více než tři měsíce.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz