Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Biopaliva způsobí v EU škody jako 26 milionů aut

Biopaliva způsobí v EU škody jako 26 milionů aut

Finance.cz, 2010-11-08 11:24:58

Cíl Evropské unie, aby deset procent paliv v dopravě tvořily v roce 2020 biopaliva, bude mít na životní prostředí dopad jako dalších 26 milionů aut na silnicích. Uvádí to studie, kterou dnes zveřejnil Evropský institut pro politiku životního prostředí a na jejíž tvorbě se podílelo několik neziskových organizací.

Zhruba 90 procent biopaliv výrobci vyprodukují i v roce 2020 ze zemědělských plodin. Kvůli unijním cílům tak bude třeba přeměnit zhruba 69.000 kilometrů čtverečních na zemědělskou půdu, což je plocha odpovídající zhruba dvojnásobné rozloze Belgie.

"Rozsah nebezpečí, které evropské země způsobí kvůli vlastním plánům na využití biopaliv, je nyní jasně. Škody na lesech a přírodě budou šokující, a to jen kvůli palivům do našich aut. Biopaliva budou ještě horším znečišťovatelem než fosilní paliva," řekl novinářům Adrian Bebb z neziskové organizace Friends of the Earth Europe.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 08.11.2010

12:50 - Mýtné od ledna vzroste o čtvrtinu, další rok opět o čtvrtinuMýtné se od ledna zvýší o 25 procent, stejný nárůst čeká dopravce i od začátku roku 2012.

10:00 - Míra nezaměstnanosti ve 3. čtvrtletí klesla na 7,2 procentaMíra nezaměstnanosti ve třetím čtvrtletí byla 7,2 procenta, meziročně se tak snížila o 0,2 procentního bodu.

09:19 - Japonské akcie dík údajům z USA vzrostly na maximum za tři měsíceJaponské akcie dnes navázaly na silný růst z minulého týdne a jejich hlavní index po zisku přes jedno procento vystoupil na maximum za více než tři měsíce.

Reklama
   
Články Finance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz