Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ropa dál zdražuje, barel Brentu stojí už 86 dolarů

Ropa dál zdražuje, barel Brentu stojí už 86 dolarů

Finance.cz, 2010-11-19 12:26:58

Ceny ropy na světových trzích dnes pokračují v růstu, k němuž jim pomáhá pevnější euro spolu se zklidněním situace kolem irské dluhové krize. Trh si ale všímá i kroků čínských úřadů a předpokládá, že čínská centrální banka v brzké době opět přistoupí ke zpřísnění měnové politiky, aby zabránila dalšímu rychlému růstu cenové hladiny.

Kolem 11:00 se barel severomořské ropy Brent prodával za zhruba 85,95 USD a proti předchozímu závěru v New Yorku byla jeho cena vyšší o více než jedno procento. Barel americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) zdražil méně a jeho cena se vyšplhala na 82,40 USD.

"Oznámení o určité finanční pomoci Irsku je zřejmě otázkou několika okamžiků," řekl hlavní analytik společnosti Gain Capital Forex.com Daniel Hwang. "Pokud se to vyřeší ještě do konce týdne, postoj k riziku se patrně zlepší, což pomůže k tomu, aby se ropa udržela nad 80 dolary," dodal. Cena americké ropy by totiž podle technických analytiků mohla klesnout až těsně nad 80 dolarů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 19.11.2010

12:26 - Ropa dál zdražuje, barel Brentu stojí už 86 dolarůk růstu jí pomáhá pevnější euro spolu se zklidněním situace kolem irské dluhové krize.

14:43 - Volkswagen chce během pěti let investovat přes 50 miliard eurVíce než polovina této částky bude směřovat do Německa. Volkswagen plánuje investovat 41,3 miliardy eur do nemovitostí, továren a zařízení a 10,3 miliardy eur do vývoje.

10:45 - Google plánuje přijmout přes 2000 zaměstnancůGoogle na konci září zaměstnával přes 23.300 lidí. Počet zaměstnanců se tak od začátku roku zvýšil o téměř 18 procent.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz