Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Stát chce snížit poplatky za využívání kmitočtů pro vysokorychlostní datové sítě

Stát chce snížit poplatky za využívání kmitočtů pro vysokorychlostní datové sítě

Finance.cz, 2010-12-06 16:15:16

Pokud rychlost datových přenosů v síti přesáhne 30 Mbit/s, sníží ČTÚ poplatek za kmitočty na pět let o 20 procent. Počítá s tím strategie Digitální Česko, kterou připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Strategie nyní prochází meziresortním připomínkovým řízením. "Do vlády materiál půjde v horizontu týdnů," uvedl mluvčí ministerstva Pavel Vlček.

Hlavním cílem strategie je podpořit zavádění vysokorychlostního internetu i do méně rozvinutých oblastí. Do roku 2013 by i řídce osídlená místa měla disponovat připojením alespoň dva megabity za vteřinu. O dva roky později by třetina domácností a firem měla mít připojení nejméně 30 Mbit/s. Rozdíl mezi průměrnou rychlostí ve městech a na zbytku území by měl být maximálně 70 procent.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 06.12.2010

10:43 - Průměrná mzda ve 3. čtvrletí: 23.665 KčMzda vzrostla meziročně o 473 korun. Meziročně tak byla vyšší o dvě procenta.

16:15 - Stát chce snížit poplatky za využívání kmitočtů pro vysokorychlostní datové sítěPokud rychlost datových přenosů v síti přesáhne 30 Mbit/s, sníží ČTÚ poplatek za kmitočty na pět let o 20 procent.

16:12 - České Radiokomunikace čeká změna majoritního vlastníkaSkupina fondů vedených Mid Europa Partners prodá 100procentní podíl ve společnosti České Radiokomunikace fondům vedeným firmou Macquarie.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz