Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Moody´s: Výhled ratingu USA se kvůli dohodě o daních může zhoršit

Moody´s: Výhled ratingu USA se kvůli dohodě o daních může zhoršit

Finance.cz, 2010-12-14 07:56:33

Mezinárodní ratingová agentura Moody´s by mohla zhoršit výhled úvěrového hodnocení Spojených států, pokud bude schválena dohoda o zachování nižších daní a prodloužení podpor v nezaměstnanosti. Dohoda, kterou před týdnem uzavřel prezident Barack Obama s republikány, může zvýšit americký státní dluh, uvedl analytik Moody´s Steven Hess.

Výhled prestižního nejvyššího ratingu Aaa by Moody´s mohla zhoršit na negativní. To by znamenalo, že v příštích 12 až 18 měsících by se zvýšila pravděpodobnost zhoršení samotného ratingu.

"Z hlediska úvěrového hodnocení zřejmě negativní dopady (dohody) na vládní finance převáží nad pozitivními vlivy vyššího ekonomického růstu," uvedl analytik Hess. Pokud bude dohoda schválena, nepříznivě to ovlivní rozpočtový deficit federální vlády a úroveň dluhu, dodal.

Obama se s republikány dohodl na zachování nižších sazeb daně z příjmu, které platí už od prvního funkčního období prezidenta George Bushe, pro všechny Američany o dva roky. Původně však prosazoval zvýšení nejvyšší daňové sazby pro "bohaté". Za to dostal od republikánů příslib podpory pro prodloužení nákladných podpor pro dlouhodobě nezaměstnané. Dnes má o balíku hlasovat Senát a čeká se, zda opatření podpoří Sněmovna reprezentantů. V ní zatím stále ještě dominuje levé křídlo demokratů, které kompromisní dohodu tvrdě kritizuje.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 14.12.2010

12:34 - České pojišťovny mají více kapitálu, než požaduje regulace EUMají tak dostatečné zdroje na plnění závazků vůči klientům. O výsledcích zátěžových testů 18 pojišťoven informovala Česká asociace pojišťoven.

09:22 - Francie chce daň od dcer svých bank, může to zasáhnout KBNávrh bankovní daně francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho by podle dnešní Mladé fronty Dnes mohl KB stát 70 milionů korun ročně.

15:31 - Zájem rodičů o finanční produkty pro děti letos před Vánocemi nerosteRodiče dávají přednost spíše tradičním produktům, se kterými mají osobní zkušenosti.

Reklama
   
Rejstříky - adresy

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - osoby

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - subjekty

          Rejstriky.finance.cz
          Rejstříky - adresy

            Rejstriky.finance.cz