14.9. Saxo Bank oznamuje nové offshorové obchodování Renminbi CNH

14.09.2011 | , Saxo Bank
INVESTICE


Saxo Bank, specialista na obchodování a investice, dnes oznámila, že na obchodní platformě je nově možné obchodovat měnový pár USDCNH....

...Klienti Saxo Bank nyní mohou offshorově obchodovat čínský renminbi proti americkému dolaru.

Streamované ceny na objednávky do 3 milionů USD budou k dispozici v průběhu běžných obchodních hodin na FX, tedy od 8 ráno v pondělí dle času v Sydney do 17 hodin v pátek dle času v New Yorku. Větší obchody lze realizovat na základě Žádosti o cenu (RFQ). Minimální požadavek na margin je pro USDCNH 8% a minimální velikost obchodu 5 000 USD.

Pár USDCNH budou moci obchodovat všichni klienti Saxo Bank včetně white label klientů, s vyjímkou klientů Saxo Capital Markets HK.

Claus Nielsen, šéf tradingu v Saxo Bank uvedl:
“V několika uplynulých letech čínská vláda povolila zhodnocení renminbi proti americkému dolaru a postupně obchodování s měnou uvolňuje. CNH nabízí významnou možnost, jak uchopit a využít šanci na renminbi a dosáhnout pozitivního výnosu. Vývoj ofshorového renminbi CNH je součástí širších čínských strategických plánů, jak z renminbi učinit mezinárodní a životaschopnou rezervní měnu.

Londýn, který má na globální měnovém trhu podíl ve výši 37 procent, tedy dvakrát více než konkurenční New York, byl Čínou oficiálně schválen jako offshorové centrum pro obchodování renminbi. Očekáváme, že v budoucnu se USDCNH stane pro naše klienty zajímavým párem pro obchodování.”

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE