Podpora pro začínající živnostníky

11.08.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Začínáte podnikat a nemáte dostatečné finanční prostředky? Poradíme vám, kde si můžete požádat o podporu podnikání pro začínající živnostníky.

poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes vám ukážeme situaci, kdy naše čtenářka začala podnikat v oboru bižuterie a ptá se nás, kam se může obrátit pro podporu začínajícím živnostníkům.

Dotaz od našeho čtenáře: 
Začala jsem podnikat v oboru bižuterie, ale nemám svou prodejnu. Reprezentuji na různých výstavách a pod.akcích. Mám zájem jet i do zahraničí. Dočetla jsem se v živnostenském zákoně, že stát nebo banky dávají podporu začínajícím živnostníkům právě na tyto akce. Prosím poraďte mi na koho se mohu obrátit. Mám zatím velký úspěch a přibývající spokojené klienty! Děkuji.
 
Na tento dotaz odpověděl Juraj Valkovič takto:
Dobrý den, podpora podnikání je v kompetenci Ministerstva průmyslu a obchodu a je realizovaná hlavně prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky a Operačního programu podpory podnikání (realizuje Czech Invest). Pro Vás by byl pravděpodobně vhodný program Start a program Marketing. S pozdravem Juraj Valkovič, Živnostenská banka.

 
Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY