Práce v důchodu: která smlouva je pro vás nejlepší

08.07.2022 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Konečně jste dost staří a rozhodli jste se odejít do starobního důchodu. Však svoje jste si odpracovali, takže je na čase začít si vybírat všechny ty zaplacené daně zpátky.

Začnete tedy pobírat starobní důchod, zároveň si najednou ale až tak staří nepřipadáte, tak jste se rozhodli zůstat ještě ve své stávající práci. Na jakou pracovní smlouvu bude pro vás nejvýhodnější začít pracovat?

  1. Pracovní smlouva – plný, či zkrácený úvazek?
  2. Dohoda o provedení práce
  3. Dohoda o pracovní činnosti
  4. Živnost

Pracovní poměr pro důchodce

Můžete zůstat pracovat ve své stávající práci a při tom začít pobírat starobní důchod. V takovém případě se nesmí jednat o předčasný důchod, musí jít o řádný odchod do důchodu. Výhodou je fakt, že dále pobíráte svůj plat a při tom čerpáte i důchod. Navíc jste chráněni zákoníkem práce, zaměstnavatel vás nesmí bez uvedení závažného důvodu vyhodit, máte nárok na dovolenou, na nemocenskou a odpracovaná doba se vám počítá do nároku na důchod. Takže vždy po roce můžete požádat o přepočítání důchodu.

Nevýhodou ovšem je, že z této smlouvy zaplatíte veškeré daně, sociální a zdravotní pojištění, stejně tak i daň z příjmu. I když jste se díky tomu, že pobíráte starobní důchod, stali státním pojištěncem z hlediska zdravotního pojištění, stejně vám odpovídající procento zdravotního pojištění strhnou z platu. Pokud tedy pracujete na pracovní poměr, nejspíš si kvůli strženým daním vyděláte méně, než kdybyste pracovali na jinou pracovní smlouvu. A nemáte žádnou výhodu z toho, že už jste důchodce.

  • Výhody pracovní smlouvy v důchodu: nemocenská, dovolená, postupné zvyšování starobního důchodu
  • Nevýhody pracovní smlouvy v důchodu: vyšší daně, sociální a zdravotní pojištění

Práce na zkrácený úvazek

Pracovní smlouva na hlavní pracovní poměr, ale na zkrácený pracovní úvazek se hodí, pokud chcete sice zůstat v práci, ale na druhou stranu si chcete více užívat volného času. Výhodou takové smlouvy je fakt, že stále si platíte sociální pojištění, takže si můžete nechat vždy po určité době přepočítat starobní důchod. Druhou velkou výhodou je to, že máte nárok na nemocenskou, na dovolenou a na další benefity řádného zaměstnance. Zároveň možná nezaplatíte žádné daně z příjmu, díky nižším výdělkům a započítání základní daňové slevy na poplatníka. Vzhledem k tomu, že jste ve starobním důchodu, nebudete muset ani případně doplácet zdravotní pojištění do zákonného minima. Na druhou stranu ale na menší úvazek můžete začít pracovat i na DPP nebo DPČ, což jsou smlouvy, které vám můžou čisté příjmy zvýšit díky tomu, že nebudete platit sociální a zdravotní pojištění.

Dohoda o provedení práce do 10 tisíc měsíčně

Dohoda o provedení práce neboli DPP je taková pracovní smlouva, kterou můžete uzavřít na maximální rozsah 300 hodin ročně. Tento limit platí pro jednoho zaměstnavatele, jedinec ale může mít takovýchto smluv uzavřených více s více zaměstnavateli. Velkou výhodou DPP je fakt, že do částky 10 tisíc za měsíc nemusíte ze mzdy odvádět zdravotní a sociální pojištění. Vzhledem k tomu, že starobní důchodce patří mezi státní zdravotní pojištěnce, je pro něj taková smlouva velmi výhodná, v podstatě vše, co vydělá do 10 tisíc hrubého, dostane ve výplatě přímo na ruku. Stejně tak je tato smlouva výhodná pro zaměstnavatele, kteří nemusí odvádět povinné odvody.

Nevýhodou ovšem je, že nemáte nárok na zaměstnanecké benefity a státní podpory, například nemocenskou nebo na dovolenou. S takovouto pracovní smlouvou si také nemůžete zažádat o případné přepočítání a zvýšení důchodu.

  • Výhody DPP v důchodu: neplatíte sociální a zdravotní pojištění, vyšší čistá mzda
  • Nevýhody DPP v důchodu: nemáte nemocenskou, bez dovolené, nezvyšuje se vám starobní důchod

Na jakou pracovní smlouvu pracovat v důchodu

(Foto: Shutterstock)

Dohoda o pracovní činnosti

Dohoda o pracovní činnosti neboli DPČ je nejčastěji používána pro zkrácené úvazky, je hodně podobná pracovní smlouvě na hlavní pracovní poměr. DPČ je omezená týdenním rozsahem práce, tuto smlouvu můžete uplatnit pouze na práci v maximálním rozsahu 20 hodin týdně. Dále pak platí limit 3499 Kč měsíčně. Pokud tento přesáhnete, zaplatíte ze smlouvy běžně sociální a zdravotní pojištění, stejně tak tyto odvody zaplatí i zaměstnavatel. Jako výhodnější se proto jeví pro starobní důchodce DPP, kde je limit vyšší.

OSVČ jako vedlejší činnost v důchodu

Poslední možností, jak zůstat i ve starobním důchodu v práci, je zařízení živnostenského listu a fakturace služeb. Velkou výhodou je v tomto případě fakt, že nejste dále zaměstnancem, takže zaměstnavatel za vás nemusí platit povinné odvody sociálního a zdravotního pojištění.

Jestliže je hrubý zisk do limitu, vůbec se sociální pojištění z vedlejší samostatné výdělečné činnosti neplatí. Za celý kalendářní rok 2021 je limit pro neplacení sociálního pojištění u vedlejší samostatné výdělečné činnosti částka 85 058 Kč.

Zároveň vám bude odměna vyplácena na fakturu, kde co vyděláte, to dostanete na ruku. Případné daně, sociální a zdravotní pojištění řešíte až jednou za rok při podání daňového přiznání a přehledů o příjmech a výdajích.

Taková práce na fakturu vás možná odradí právě nutností vyřizovat si veškeré záležitosti s finančním úřadem, se správou sociálního zabezpečení a se zdravotní pojišťovnou na vlastní pěst. Na to všechno už možná nebudete mít v pokročilém věku náladu. Navíc jako OSVČ nebudete mít nárok na dovolenou, na zaměstnanecké benefity nebo na nemocenskou.

Práce v předdůchodovém věku bude výhodnější od 1. ledna 2023

Téměř celým legislativním procesem prošel návrh zákona o slevě na pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti pro zaměstnavatele ve výši 5 % z úhrnu vyměřovacích základů zaměstnanců.

Sleva by se měla vztahovat na uzavřené zkrácené úvazky v rozsahu 8 až 30 hodin týdně s určitými skupinami zaměstnanců.

Jde o osoby starší 55 let, rodiče dětí do 10 let (včetně pěstounů), osoby pečující o někoho blízkého, kdo je odkázán na cizí pomoc (stupeň závislosti II), studenty středních nebo vysokých škol, osoby se zdravotním postižením na nechráněném trhu práce a osoby na rekvalifikaci. Sleva na pojistné se bude ještě vztahovat na zaměstnávání osob mladších 21 let, u nich ale nebude podmínkou zkrácený úvazek.

Slevu půjde prvně využít někdy na začátku příštího roku.

 

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 138 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY