Na 500 ženatých chtělo sexuální hrátky, kontaktoval je vyděrač

21.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. července (ČTK) - Jihomoravská policie řeší rozsáhlý případ vydírání, kdy na 500 lidí z celé ČR přes internet reagovalo na inzerát nabízející seznámení a sexuální hrátky. Následně je však kontaktoval vyděrač, výše škody může dosáhnout až 7,5 milionu Kč. Pachatel je neznámý, řekl dnes ČTK vedoucí jihomoravského policejního oddělení informační kriminality Stanislav Kovárník.

Pachatel si podle Kovárníka založil před prázdninami na seznamovacích serverech ženský profil a inzerát zhruba ve znění, že zadaná žena hledá zadaného muže k sexuálním hrátkám. Po několika kontaktních e-mailech, kdy se dotyční spolu blíže dorozumívali, však zájemci o sexuální hrátky přišel e-mail, v němž vyděrač žádal vyplacení zhruba 15.000 korun nebo že se vše dozví jeho partnerka.

\"Z komunikace se seznamovacími servery víme, že jde zhruba o 500 lidí, kteří na inzeráty reagovali. Nám se dosud přihlásily zhruba dvě desítky lidí,\" uvedl Kovárník. Podle něj se nikdo z přihlášených k zaplacení požadované částky nepřiznal. A je podle něj otázkou, kolik lidí vyděrači ustoupilo a sumu požadovanou ve virtuální měně bitcoin zaplatilo.

Ti, kteří na podvodný inzerát reagovali, podle Kovárníka pocházejí z celé ČR. Kovárník vysvětlil, z Brna je první evidovaný případ, proto případ řeší právě jeho oddělení.

Policie zároveň vyzvala všechny, kterých by se případ mohl týkat, aby se ozvali na policejní linku 158.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK