Akcie v USA skončily smíšeně, trh čekal na výsledky Applu

26.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech zakončily dnešní obchodování nejednoznačně. Investoři se připravovali na kvartální výsledky provozovatelů sociálních sítí Twitter a Facebook, zatímco představitelé americké centrální banky (Fed) zahájili dvoudenní zasedání věnované měnové politice. Japonský jen dnes na devizových trzích rostl k euru i k dolaru.

Index Dow Jones klesl o 0,1 procenta na 18.473,68 bodu. Širší index Standard & Poor\'s 500 přidal nepatrných 0,03 procenta na 2169,17 bodu a index technologického trhu Nasdaq vzrostl o 0,24 procenta na 5110,05 bodu.

Měnový výbor Fedu dnes zahájil dvoudenní zasedání. Zvýšení úrokových sazeb se sice neočekává, investoři budou ale ve středečním sdělení hledat náznaky, kdy by Fed k tomuto kroku mohl přikročit. Řada solidních ekonomických zpráv včetně dnešních údajů o situaci na trhu s bydlením by Fedu mohly posloužit jako argumenty pro to, aby zvýšil sazby dříve, než trh očekává.

Akcie strojírenské firmy Caterpillar dnes stouply o více než pět procent na roční maximum poté, co čtvrtletní zisk firmy překonal očekávání. Akcie Applu, který je největší veřejně obchodovanou firmou na světě, klesly před zveřejněním kvartálních výsledků o 0,7 procenta. Investoři budou ve výsledkové zprávě hledat podrobnější informace o tom, jak moc letos asi klesne prodej iPhonů.

Japonský jen dnes vzrostl k dolaru na nejvyšší úroveň za více než týden. Obchodníci snižovali své očekávaní týkající se rozsahu nových stimulů, kterými budou japonské úřady chtít podpořit ekonomiku země.

Dolar k jenu na konci newyorského obchodování ztrácel 1,13 procenta na 104,62 JPY. Dolarový index, který měří hodnotu dolaru ke koši šesti předních světových měn, se před koncem newyorského obchodování pohyboval na 97,164 bodu se ztrátou 0,13 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK